Behang bepaalt voor een zeer groot deel de uiteindelijke sfeerbepaling in een woonhuis.
Jakin schilders & onderhoudsbedrijf verricht dit sinds de oprichting in alle soorten en mate.
Naast de standaard vinylbehang behoort ook patroonbehang, fotobehang en glasweefsel- en glasvliesbehang tot
de mogelijkheden waarin Jakin schilders- en onderhoudsbedrijf gespecialiseerd is.

Foto behang

  

 

 

 

 

 

 

 

Met fotobehang creëer je snel je eigen thuis. Jakin schilders- en onderhoudsbedrijf helpt u daar graag bij.

Glasvlies behang

Glasvlies behang is een sterk alternatief voor stucwerk. Glasvlies is scheuroverbruggend. Hierdoor worden oude scheuren weggewerkt. Tevens voorkomt glasvlies nieuwe scheuren. Doordat glasvlies erg sterk is wordt de wand van buitenaf extra versterkt.

Ondergrond

Glasvlies kan uitsluitend worden aangebracht op geheel vlakke, strakke ondergronden. Door de fijne structuur, bestaat de kans dat oneffenheden in de ondergronden gaan doorschijnen. Is de ondergrond niet geschikt voor het glasvliesbehang, dan zullen de wanden moeten worden gestuct en ook hier kan Jakin schilders & onderhoudsbedrijf u van dienst zijn.

Werkwijze

Nadat de wanden zijn voorbewerkt, wordt het glasvliesbehang aangebracht. Anders dan bij gewoon behang, lijmt men bij het glasvlies de wanden in en wordt het hierna op de wanden of plafonds aangebracht. Nadat alle wanden en plafonds zijn beplakt, kan men het glasvliesbehang voorzien van een binnenkwaliteit latex, in elk gewenste kleur.

Voordelen

Met glasvlies behang worden uw wanden en plafonds:

  • perfect glad
  • stootvast
  • eenvoudig schoon te maken
  • overschilderbaar
  • naadloos
  • perfect gesaust (net zo glad als gespoten met de sausmachine)

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang heeft de laatste jaren een enorme toevlucht genomen als wandafwerking in woningen.
Het glasweefselbehang is ideaal om scheurvorming in onder andere nieuwbouwwoningen onzichtbaar te maken. Het behang, in de volksmond ook wel ‘glasvezel’ genoemd, heeft diverse soorten motieven. Na het aanbrengen van glasweefselbehang kan het gesaust worden in meer dan 4000 kleurtinten, met een uitstekende binnenkwaliteit latex, op waterbasis. Gezien de relatief lage kosten en de duurzaamheid van het product, dé oplossing voor wandafwerking in met name de nieuwbouw.

Verschillen vlies en weefsel

Glasweefselbehang kent meerdere motieven dan glasvliesbehang. Enkele voorbeelden hiervan zijn het standaard ruitje, het wavelmotief of de look-a-like spachtelputz / spackspuitwerk variant. Glasvliesbehang daarentegen kent enkele varianten. Echter hebben deze allen een zeer fijne structuur.

Daarnaast worden glasweefselbehang en glasvliesbehang meestal aangebracht vanuit een ander oogpunt, hoewel de hedendaagse woontrends hier echter zeer flexibel mee omgaan. Het glasvliesbehang werd oorspronkelijk ontwikkeld en toegepast voor de restauratie van gescheurde plafonds. Tegenwoordig is het echter veelal een strakke afwerking voor op wanden. Glasweefselbehang vindt men hoofdzakelijk alleen terug op wanden en zelden op plafonds.